Edellinen kuva-arvoitus päättyi pennunodottajien ja kasvattajan kannalta pettymykseen: Fanni jäi kuin jäikin tyhjäksi. Pitkään siinä meni, ennen kuin se oli selvää, ehtipä Fanni jo muuttaa Helsinkiin mammalomalle. Nyt kuitenkin on harmitus muuttunut uuteen jännittävään odotukseen! Juoksut ovat alkaneet, ja uusi sulhanen on valittu!

Toiveissa pentuja seuraavasta yhdistelmästä:
Fanni Rusina
 
FIN EE MVA Tanzara Edelweiss & FI MVA Tanzara Ironman
 

Sukusiitosaste 6,37% (8 sukupolven mukaan)
Yhdistelmä KoiraNetissä

Rusinasta omistajan sanoin:

"Rusinalla on todella paljon tukikarvaa. Ja karva on laadultaan sellaista, että pysyy trimmauksen jälkeen pitkään siistin näköisenä. Korvatulehduksia muistini mukaan Rusinalla ei ole ollut koskaan. Korvat ovat melkoiset röörit, ja mielestäni melko siistitkin. Todella harvoin tarvitsee nyppiä niitä.

Hiivatulehdus Rusinalla oli tassuissa todella pahana joskus 1-2 ikävuoden välillä. Mutta näin jälkeenpäin olen ymmärtänyt, että se oli paha lähinnä siksi, kun ei pitkän aikaa ensin tajuttu mikä niissä oli, ja hoidettiin väärin. Tämän jälkeen hiivaa ei ole ollut.

Luonteeltaan Rusina on erittäin ihmis- ja eläinrakas! Rusina on toisia koiria kohtaan äärettömän pitkäpinnainen ja kärsivällinen.

Rusinalla on vietikkyyttä: se rakasti kun päästiin kokeilemaan viehettä. Toivon, että pääsen sen harrastuksen aloittamaan Rusinan kanssa joku päivä. Uskon, että luonteen puolesta Rusina olisi innostunut agilitystäkin. Rusina on tottelevainen koira, ja lenkitän sitä paljon irti. Joskus luoksetulo on hitaampaa, sillä Rusina on erittäin vahvasti hajujen perään.

Itse olen ollut havaitsevinani, että luonne on ainakin sellainen asia, joka vahvasti periytyy, ja minusta se Rusinalla on niin hieno, että kerron mielelläni."






Kuvat (c) Sini-Tuulia Kervinen

Rusinan silmät ovat peilattu terveiksi neljävuotiaana, Fannin simät on tutkittu kahdesti terveiksi (2,5 ja 5,5 vuotiaana). Fannilla on perinnöllisen kuparitoksikoosin suhteen tulkinta 'ei periytä' (1/1-a,a), Rusinalla DNA-tulos on 1/1-a,c.