Tälle päivälle luki kalenterissa "Ansa toko Kouvola", mutta harmillisesti ei sinne asti päästy. Ansa oksensi yöllä aloittaen kahdelta ja jatkaen puoli kuudelta. Ei se vaikuttanut kovinkaan kipeältä, mutta en silti viitsinyt lähteä sitä kokeilemaan. Ansa on siitä kiitollinen koira omistajalle, että siitä todellakin tietää koska se on kipeä: silloin se ei syö. Voi suorilta soittaa ajan lääkärille, koska jotain on varmasti pielessä. Tänään ei kuitenkaan ole ollut mitään tähän viittaavaakaan ilmassa, joten viime öiselle ei ole ainakaan vielä löytynyt selitystä.

Harmitti kyllä, kun Ansa oli alkuviikon reeneissä aivan jäätävä. Kyllä. Kartan tuota sanaa kuin ruttoa, mutta nyt ei voi sanoa muuta. Ansa ei ole ikinä tehnyt alokasluokan liikkeitä tuolla tarkkuudella ja intensiivisyydellä! Se oli ihan liekeissä. Eli jäätävä. Vau! Hypyn seisominenkin oli kuin seinään ja välitön kontakti. Kyllä, ko reenillä ajelen vielä pitkään.

Nyt ei ole seuraavaa kalenterissa, ja täytyy vähän pohtia, josko olisi talvitauon paikka. Ainakaan ihan Pieksämäen pakkaslukemiin en tuota viitsi pistää, mutta josko löytyisi joku plusasteinen koe, niin ei sitä tiedä. Maisan kanssa otetaan taas tauon jälkeen matsi EVL:n kanssa ensi viikon sunnuntaina. Saapa nähdä kuka ottaa ja minkälaisen lukon kenestä, mutta toivotaan ainakin parasta. Edelleen taistelen tuon vireen kanssa. Harmi kun siinä ole sellaiseta himmennintä, niin kuin joissain kattovaloissa.

Loppuun syysaiheinen kevennys. Aiheena tänään: Meidän perheen pienet järkipankit.

Osa 1. "Pysykää kaikki loitommalla, tämä on vaarallinen tilanne. Mutta ei hätää, pelastan teidät kaikki tältä sitkeältä pirulaiselta. Tai siis ainakin itseni, älkää häiritkö."

Osa 2. "Joo, joo siis hei oikeesti leikitään joojoo. Mutta siis emmää tollasia oma-aloitteisia leikkejä osaa hei auttakaa vähä hei heittäkää hei tai jotai! Jooko! Hei haloo, kuuleeko kukaa?"

Osa 3. "Ei hitto hei, täälä on tälläsiä pallon näkösiä syötäviä juttuja?! Ja niitä on ihan sikana! Mikähän tää o? Iha sama, sen voi syödä!"

Valtakunnassa kaikki hyvin?