Kesäloman viimeisellä viikolla ajeltiin Ansan ja Maisan kanssa Ulvilaan saakka tokoilemaan. Otettiin pitstoppi Tampereella, jolloin matka ei tuntunut ollenkaan niin pitkältä. Pieksämäellekin on vielä 40 km pitempi. Tiesin kentän olevan nurmi, mikä jo vähän jännitti etukäteen. Kenttä oli kuitenkin rauhaisalla paikalla ja tosi lyhyeksi leikattu tasainen kenttä. Eikä kummallakaan käynyt nenä maassa ollenkaan.

Tuomarina oli Ralf Björklund, uusi tuttavuus meille. EVL aloitti. Poissa oli yksi, joten meitä oli neljä paikalla istumiseen mennessä. Siinä tapahtuikin sitten päivän inhottavin sattumus. Meidän vieressä reunassa ohjaaja ei meinannut millään saada urosbortsua kontaktiin saati perusasentoon. Siinä meni hetki kun muut odottivat tätä, ja ohjaajakin jo hermoili itse. No lopulta jätettiin riviin, kunnes puolen minuutin päästä bortsun ohjaaja ja mut pyydetään takaisin. En ollu uskoa silmiäni, kun menin takaisin. Maisa ja bortsu leikkivät keskenään!? Siis tokokokeessa EVL-luokassa paikalla istumisen aikana. Aivan käsittämätöntä. Sieltä se tuli jostain selkäytimestä hyvin _napakka_ "Maisa tänne!" ja silmät lautasina otin sen perusasentoon. Tuomari käski meidät teltan taakse ja olin ihan kysymysmerkkinä että siis mekin? No en siinä vaiheessa tiennyt, että mitä oli tapahtunut. Pisteitä jaettaessa tuomari antoi asiallisen mutta hyvin tiukan palautteen bortsun ohjaajalle koiran käytöksestä. Tilanne oli siis lähtenyt siitä, että Maisa oli noussut seisomaan ja ottanut pari askelta eteenpäin. (?"#€%&) Tuomari kuitenkin tiukkaan sävyyn kertoi, kuinka EVL:ssä tälläinen tulee kestää, eikä sillä ole väliä, mitä hajuja on haistanut aiemmin. Kyseinen koira oli siis haistanut jotain hemaisevaa ennen kehää ja ohjaaja oli menettänyt kontaktin täysin. Keltainen kortti siitä nousi, olisi noussut punainen, mutta jokin syy siinä oli, että tuomari sanoi ettei sitä nyt anna. Olisiko ollut koiran ystävällisyys, en muista. Ohjaajalla meni kuitenkin pakka itsellä niin sekaisin, ettei halunnut jatkaa. Enkä toki ihmettele päätöstä, kun koira oli ihan muissa maailmoissa.

Mutta voin sanoa, ettei ne kortit ollu mullakaan ihan samassa kasassa kaikki. Onneksi sattui äärimäisen mukavaa vertaistukea tollerin omistajasta, jonka kanssa juteltuani teltan takana alkoi hieman helpottaa. Ajattelin kyllä, että jos NYT ei ole koira maassa kun menen takaisin, niin sitte aletaan nyplään pitsiä. Onneks ei tartte siihen ruveta. Makuusta 8, koska oli levoton, "koira liikkui vaikkei liikkunut paikaltaan", "nyki". Lisäksi haistelua.

Oltiin siis ensimmäinen koirakko yksilöliikkeisiin, jotka oli jaettu kahteen. Virittelin hetken, tai oikeestaan lepuutin omia hermojani, ja takaisin kehään. Alku seuraaminen oli hyvää, hiipui loppua kohti. Ilma oli EVL:n aikana tosi kuuma, aurinko porotti suoraan kentälle. Seuraaminen 6,5.

Idari 7, perussettiä kuumalla. Teki kaiken, mutta aika laiskaa.

Luoksetulo 8 ok, omat merkit myöhässä.

Ruutu 0 voi ny, tosi hyvä muuten, paitsi ennakoi maahanmenon. Luulin, että se oli ainoa moka, joten mietin, että paljonko siitä menee. En taaskaan jostain syystä bongaiuttanut ruutua, joten Maisa merkiltä lähti kyllä heti vasemmalle, mutta otti alkuun liian ison kaarroksen, joten kävi kehänauhan alta ulkona. :( Loppuun asti muuten hieno. Ei noussu keltaista.

Ohjattu hieno, teki vauhdilla.

Metalli 6, ihan peruskamaa. Niukemmat pisteet. :)

Tunnari 0, ei pysyny taaskaan Maisalla pakka kasassa, vaan sovitti kahta suuhun. Toi kuitenkin oman, mistä ruomari rohkaisi.

Kaukot 8, yksi kaksoiskäsky, muuten ihan hyvät. Peruutti 1/4 koiranmittaa. Olisin antanut itse vähemmän, mutta tuomari tykkäsi että oli hyvät vaihdot. ei vaan olleet sellaiset kun oon yrittäny opettaa.

164,5p EVL0 Me kerätään näitä.

***

Muut luokat oli välissä ja viimeisenä Ansan vuoro. Ehkä hieman hermostuksissani virittelin tosi paljon ja otin makuita. Ansa nyt elää niin hetkessä, ettei virittely tuo pitkäkestoista keskittymistä sen hommiin, mutta sainpahan palkattua mun kanssa tekemisestä siinä vieraalla kentällä. Me oltiin jälleen ensimmäinen koirakko.

Luoksepäästävyys 9,5 Ansa nuoli naaman. Kesti hyvin siihen asti, kunnes iso mies meni kyykkyyn.

Paikkamakuu 0 Häntää alkoi kutkuttaa, ja sitä piti kirputtaa. Siinä joutui nousemaan istumaan. Hetken istuttuaan herneet kilahtivat, ja meni takaisin maahan. Haisteli. Tuomari sanoi, että istumisen olisi vielä kestänyt, mutta haistelu oli siihen yhdistettynä liikaa. No, ei se nyt kaikista rauhallisin makuu ollukkaan. :D

Seuraaminen kytkettynä Häntää kutkutti alussa, haahuilua, lisäkäsky.

Seuraaminen taluttimetta 5 Aargh tässä on liikaa seuraamista meille. Ei ollut enää kovin mallikasta.

Liikkeestä maahan Kärpänen pentele. Tuli just pörrään Ansan ympärille kun piti lähtee. No mitä luulette mihin keskittyi. Ja sitten kun sitä häntääkin kutkutti. Itse liike ok.

Luoksetulo 8 Loistava, mutta lopussa pomppu.

Liikkeestä seis Samoin liikkeellelähtö hyvin vaikeeta.

Hyppy Väisti ja ennakoi istumisen.

113,5p ALO3

Loppuun hepulit. Ei miellyttänyt tuomaria. Yleisöä kylläkin. Ihan muistiinpanona laitettakoon tulevaisuutta varten, että älä nyt ihmeessä trimmaa koiraa edellisenä päivänä. Ihan järkyttävää, miten en ajatellut noin alkeellista asiaa, kun kerran Maisankin trimmaamisen mietin aina kokeiden suhteen. Kaljuksi ajeltu häntä kutkutti lyhyttä nurmea vasten jokaisessa istumisessa, ja siitä lähti pisteitä joka ikisessä liikkeessä paitsi hypyssä. Nooo, saatin me Ansan kanssa kuitenkin tulos nurmella, mistä olen tyytyväinen. Maisan kanssa oli vähän ristiriitaiset fiilikset, mutta toisaalta liikkeiden nollaukset oli huolimattomuudesta. Paitsi istuminen. Argh. (loput pisteet kun löydän laput)