Pääsiäistä ollaan vietetty mukavissa merkeissä: erinomaisessa seurassa, mahtavan ruuan ja ulkoilun merkeissä. Huomenna mennään vielä Maisan kanssa juoksentelemaan pari rataa Purinalle, ja toivotaan, että sen jälkeen juoksennnellaan sitten toisessa luokassa. Säiden puolesta olisi voinut paremminkin olla, mutta kun lopputulemana narsissit puskee aitapuskan juurelta, niin kyllä tuon sateenkin on ottanut.

Ansa ei ole jättänyt tälläkään lomalla ketään kylmäksi. Kylmää hikeä on pukannut, mutta se otetaan jo rutiinilla vatsaan. Nyt se söi vain puoli levyä Fazerin sinistä. Omarilla höystettynä. Ihan hyvää oli, kaikkien mielestä. Yksi roskis oli levitetty, mutta ei siinäkään mitään. Mitäs jätettiin. Sitä ei vaan ikinä opi. Ansa on myös tehnyt yksistään leikkimisestä taidetta. Täyskumipalloa on kiva heitellä itselleen (en oo kysyny onko naapurit yhtä mielissään), vaania ja jahdata sitä, niin kuin se olisi johonkin karkaamassa. Myös muut lelut, kuten Anun tuoma uutuus sorsa ja ikivanha kumirotta saavat kokea tappopulistuksia ja siinä samassa löytää itsensä erinäisistä paikoista. Kuten ruokapöydältä ja kukkapurkin juurelta. Mutta ei se Ansa ole läheskään niin yksinkertainen kuin miltä saattaa joskus vaikuttaa. Vai mitä mieltä olette tästä lavastuksesta:

Me ollaan saatu myös ihka oikea pääsiäispupu tänä vuonna, nimittäin Tupu-Ossi. Ossi tuli kylään emännän ja koirien Itä-Suomen reissun ajaksi. Täällä ollaan yhdessä kannustettu matkalaisia, ja tänään se jo tuottikin tulosta: Lenita lempeä nappasi Lappeenrannan näyttelystä ensimmäisen sertinsä! Paljon onnea Pitkäsäären taustajoukoille!

Tupu-Ossi on kova mies järjestelemään.

Tänään uhmattiin kosteaa ilmaa ja lähdettiin testaamaan peltojen kuntoa Napin ja Aten sekä ihmisten kanssa. Saattaa olla viimeisiä peltolenkkejä, sen verran lähellä on täystulva. No, saatiinpahan kaksijalkaisetkin kunnon urheilusuoritus kaiken herkuttelun jälkeen, kun enää ei sanottavaa hankikantoa ollut. Toisin sanoen rämmittiin sohjossa ja vedessä. Koirat pääsi vielä kunnon pesulle lenkin jälkeen, joten nyt on kolme hyvin väsynyttä piskiä; tehtävä suoritettu.

(kuva lavastettu)

Nyt meillä näyttää tältä: