Muutama viikko takaperin kävimme testaamassa Helmin luonnetta Helsingissä. Tuomareina testissä olivat Pirjo Ojala-Laine ja Auli Kiminki. Helmihän on jo melko vanha moiseen, mutta mentiin kun vihdoin saatiin paikka. Melkein tiesin, miten Helmi suhtautuu testin eri osiin, mutta se mitä odotin testiltä oli Helmin toimintakyky. Helmin kun ei oikeastaan koskaan ole tarvinnut sitä näyttää missään. Matriarkkojen harvemmin tarvitsee.

Helmin lempi-ihminen (heti isännän jälkeen) Elina oli myös mukana, mitä vähän mitetittiin alkuun, että mahtaako vaikuttaa testin kulkuun. Sanoin tästä tuomarille, kun Helmi veti kaksi jalkaa maassa Ellua kohti, mutta tuomari oli sitä mieltä ettei se haittaa. Ja testin jälkeen huomasin sen itsekin, että vaikka Helmi aina väliaikoina vetikin katsojia kohti, niin tilanteen ollessa päällä se ei kiinnittänyt mitään huomiota muihin. Keskittyi aina siihen, mitä oli meneillään.

Testi oli varsin Helmin näköinen, mutta hieman kelkkaosiosta yllätyin itse. Helmillä meni tosi kauan, ennen kuin se uskalsi tulla katsomaan kelkkaa. Mutta tässä ja pimeässä huoneessa toimintakykyä eniten arvioitiinkin. Pimeässä Helmillä ei ollut minkään valtakunnan tarvetta tulla etsimään mua. Mikäs siinä tuomarin vieressä oli hätänä. Ei mitään järkeä lähteä yksin pimeeseen. Toimintakyky Helmillä on siis pieni. Näissä tilanteissa se ei pysty käyttämään taistelutahtoaan hyväksi.

Yhteensä pisteitä kertyi 144p (159-15) ja laukausvarma. Pisteet osa-aluiettain:

Toimintakyky -1 Pieni

Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty

Taisteluhalu +2 Kohtuullinen

Hermorakenne +1 Hieman rauhaton

Temperamentti +3 Vilkas

Kovuus +1 Hieman pehmeä

Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

 

Testi on myös videolla, tässä seinä, laukaukset ja arvostelu. Oli kyllä mielenkiintoinen testi, kun oli oma koira kyseessä.