Nyt se on takana, ensimmäinen EVL:n koe, ja samalla rysäyksellä otettiin se toinenkin pois alta. Viikonloppuna kokeiltiin siis molempina päivinä Porvoossa PORSK:n järjestämissä kokeissa. Tuomareina meillä oli lauantaina Ossi Harjula ja sunnuntaina Hannele Pörsti. Ensimmäinen koe meni enemmän ja vähemmän penkin alle, niin kuin saattoi olettaakin. Jännitin lauantaita kyllä jotenkin niin paljon, ettei siinä voinut olla hyvät lähtökohdat, meidän epävarman liikkeen lisäksi. Toivoin siis sormet ristissä ohjatussa oikeaa. Vasenkin kun voi olla meilä oikea.

No, suoritus lähti mäkeen jo ennen meidän ryhmää (EVL:ssä 11 koirakkoa kahdessa ryhmässä), kun menin "vähän valmistautumaan". Otin oikeeta ja vasenta nameilla; istumista, maahanmenoa ja seisomista. Tokikaan Maisa ei osannut enää mitään jälkimmäisistä ja niitä sitten hinkattiin. Ja hinkattiin. Ei näin. Paikallaolot meni mukavasti, mutta yksilöliikkeissä mulla olikin sitten pieni lahna mukana. Ne, mitkä onnistu, meni ihan ok, mutta kuin hidastetusta filmistä, ja kaksoiskäskyjä sain antaa. Pisteet meni nollille (sitten ihan yllättäen) niistä, mihin liittyi oikea ja vasen; seisominen, istuminen ja maahanmeno. Merkki ei löytynyt ollenkaan, vaikka kummassakin liikkeessä oli eri paikoilla. Ja idarissa Maisa päätti, että seiso-seiso-istu on kiva järjestys. Kaikki liikkeet tehtiin putkeen ja täysin sekoitetussa järjestyksessä. Tässä pisteet:

1. Istuminen 9

2. Paikkamakuu 10

3. Seuraaminen 7,5 (lahna)

4. Idari 0

5. Luoksetulo 7,5 (valu seisomisen)

6. Ruutu 0

7. Ohjattu nouto 0

8. Metallihyppynouto 8 (perussetti)

9. Tunnari 8 (kaksoiskäsky lähettämiseen)

10. Kaukot 7,5 (teki kaikki vaihdot, mutta kaksi kaksoiskäskyä)

Vähän oli mieli maassa, mutta onneksi ensimmäinen oli nyt takana. Kotona ihmeteltiin, että miten tälläistä voi niin jännittää. No nii-i, sanokaas se!

Sunnuntai-aamu oli jo lähtöönsä erilainen, eilinen paniikkijännitys oli kuin olikin poissa ja perus polvien tutina tilalla. Aurinko paistoi eilisen hyytävän viiman sijaan. Kyllä: uusi päivä, parempi mieli. Lähdin kokonaisuudessaan eri taktiikalla liikenteeseen. Otin ensinnäkin Ansan mukaan motivaattoriksi, ja tein omaa vuoroa edeltävät asiat aivan toisin. En ottanut Maisaa autosta, ennen kuin edellisen ryhmän viimeinen koirakko oli aloittanut, ja huudon loputtua otin yhden seisomisen ja maahanmenon, jätin istumisen tarkoituksella. Siinä muutama minuutti seisoskeltiin ennen paikallaoloja, mikä sitten ehkä olisikin voinut olla pari lisää. Maisa nimittäin tarjosi kehään mentyä sivu-maahan-sivu-viik-viik. Kröhöm. Sanoin monta kertaa sivu, ja niinpä jättäessä Maisa hipsi perään! Perskules. Palautin takaisin ja istui 2 minuuttia. Oli kuulemma vähän haistellut, mutta muuten ok. Eli ehkä vähän pienempi vire seuraavalla kerralla. Makuu meni loistavasti. Kyllä tää EVL:n paikkamakuu on Maisalle helpompi, kun siinä on häiriö, eikä tarvitse vain toljottaa keskenään. Saisi olla tuossa istumisessakin häiriö. ;)

Yksilöliikkeisiin hain Maisan suoraan autosta kehään. Siinä oli noin 100 metriä aikaa huutaa huudot. Taas oli täysin sekoitettu järjestys ja aloitettiin hyppynoudolla. Meidän peruskasista tulikin kymppi! Varmasti ensimmäinen ja ainut, koska liikkeen suorituksessa ei mikään muuttunut. :D Seuraavaksi kaukot. Voi rähmä ja räpylä. Tässä kohtaa jo jättäessä omat jalat tärisi (!?), jolla saattoi olla vaikutusta siihen mitä tapahtui. Maisa teki ehkä kolme vaihtoa, ja niihinkin kaksoiskäskyt. Tunnari ok, vähän räpelsi sen oman kanssa, kun ei meinannut saada sitä suuhun, ote kuitenkin hyvä. Onneksi sain itse tsempattua, ja sen näki tarttuvan vähän Maisaankin. Seuraavaksi idari, jossa kaikki oikein, mutta vähän hidas, siitä pisteet. Mutta se teki ne kaikki! :)

Seuraavaksi ohjattu. Ei auttanut varpaatkaan ristissä, kun vedin sitten vasemman arvonnassa. Varmaan naamasta näki, että nyt ei menny hyvin. Merkki bongattiin kuitenkin loistavasti ja mitä ihmettä, Maisa teki aivan loistavaa työtä, suoraan ja vauhdilla vasemmalle! Siis ohjattu vasen täysi 10. :O Nooo, ei se ehkä oppikirjakymppi ollut, kun vaihtoi raviin vähän ennen mua, ja vaikka tuli laukalla, niin ei tullut niin kovaa, kun voisi. Mutta kyllä se meille oli kymppi. Hyvä Maisa! Luoksetulossa taas seisominen hitaampi, siitä 9. Seuraaminen oli tänään paljon mukavampi kuin eilen, jolloin tuntui, että se ei vaan ikinä lopu. Eilen mentiin siis peruskaaviot kaikilla kolmella vauhdilla. Tuskaa. Mutta tänään oli mukavampi, ei siis niin pitkä, ja kuviot vaihteli, vähän niinkuin sahattiin edestakaisin. Vähän vaisumpi kuin perus-Maisa, mutta ysi siitä. Ruutu viimesenä. Taas merkki löytyi ongelmitta, mutta Maisa oli valkuuttunut, että ruutu on siellä, missä kapulat oli hetki sitten. Jouduin antamaan lisäkäskyjä (mun mielestä liian monta), mutta ruutu löytyi kuin löytyikin lopulta. Paikka hieno ja kuunteli hyvin. Vitonen saatiin, mutta se oli kyllä armosta. :P

1. Istuminen 0

2. Paikkamakuu 10

3. Seuraaminen 9 (vaisua)

4. Idari 8,5 (vaisu seuraaminen)

5. Luoksetulo 9 (hidas seisomisen)

6. Ruutu 5 (lisäkäskyjä)

7. Ohjattu nouto 10

8. Metallihyppynouto 10 (perussetti!)

9. Tunnari 8 (räpeltäminen kapulalla)

10. Kaukot 0 (kaksoiskäskyjä, mutta ei vaihtoja)

Tuloksena siis EVL3 212,5 p. Tänään jäi ihan eri fiilis kuin eilen. Vireen kanssa meillä on vielä tehtävää, mutta ihan pienesti uskaltaisin tänään laittaa myös paahteen piikkiin. Mutta ei nyt kaikkia kuitenkaan. Taktiikat ennen omaa vuoroa tuntui melkein kaikki toimivan, joten ehkä tästä jalostuu vielä se oma rutiini. Eihän me olla vielä kovinkaan monessa kokeessa oltukaan... Kyllä se sieltä. Kyllä pienesti taputin meitä molempia olalle, kun selvittiin tästä kunnialla. On toi ihan sairaan pitkä suoritus, kun kaikki vedetään putkeen! Huh! En ottanut itse aikaa, mutta joku sanoi lauantaina, että noin 12 minuuttia.

Nyt sitten hiotaan tuo ohjattu vasen kuntoon, niin ei tarttis n oin paljon sitä jännittää, ja jos tohon idariinkin sais vähän varmuutta. Sitten vaan enemmän hauskanpitoa, kun meni ehkä himppasen totiseksi puurtamiseksi ennen tätä viikonloppua.

Maisa (ja omistajakin) sai palkinnoksi hyvin tehdystä työstä muodonmuutoksen saksitusta:

kynityksi: