Täällä taasen. Jaahas. Tallinnan jälkeinen lomaviikko vierähti mukavasti trimmipöydän ääressä, ja siellä käväisi kaikki Fannin pennut, Rölliä lukuunottamatta tottakai. Launataina 29.8 meillä oli historian suurin erkkari, jossa oli peräti 63 ilmottautunutta bedlingtonia! Aivan uskomaton määrä. Tuomari tuli alkuperämaasta, eli Englannista rouva Margaret Phillips. Mukavanoloinen tuomari, joka arvosteli kiitettävän kauan aina kutakin koiraa. Pojat Tintti ja Toivo olivat ensimmäisenä kehässä, ja molemmat saivatkin mukavat arvostelut Tintin sijoittuessa toiseksi ja Toivon kolmanneksi luokassaan. Hieno avaus, pojat! Kaikki kuvat (c) Jutta Voutilainen

Pikku-urokset numerojärjestyksessä, kilpailuluokassa 1. ja 4 vaihtoivat paikkaa.

Toivo seuraa kehän tapahtumia.

Tyttöjen vuoro oli perään. Niinikään hienosti sijoittuen Ansa toiseksi ja Kajo kolmanneksi pikkutyttöjen luokassa! Arvostelut löytyvät kohtapuoliin pentusten omilta sivuilta. Ansalla oli aivan känkkäränkäpäivä meneillään, mitä ei varmasti auttanut suoraan boksista kehään metodi, mitä tuli käytettyä. Neiti ei halunnut  sitten millään mennä niin kuin narun toinen pää yritti, mistä seurasi keskustelua kehässä.

 

Ansa ja Kajo.

Koko perhe oli paikalla, kun pentujen iskä Masjanja oli myös tullut Helsinkiin. Masjanja pokkasi urosten 4. siijan.

Vuoroon asteli Hilma, ja sai upeasti ERIn, joita jaettiin junnunartuissa vain kaksi. Jäätiin kuitenkin sen toisen ERIn taakse, mutta ei todellakaan voi harmitella, aivan loistava suoritus tytteliltä! Ja voittanut junnunarttu oli myös BIS-JUN...

Helmi ja Fanni olivat seuraavina vuorossa valioissa. Fanni sai  ERIn, Helmi-Tellervolle tänään EH. Loistavasti molemmat esiintyivät, eikä voi olla harmissaan, kun tuomari ei mitenkään avokätinen vaaleanpunaisten nauohjen kanssa ollut.

Fanni

Helmi

Fanni sijoittui vielä toiseksi siskonsa Enyan (Tanzara Enigma) jälkeen 16 valionartun joukosta! Aivan uskomatuoritus siskoksilta. Eikä Fanni huonolle hävinnyt, kun Enya meni ja pokkasi vielä ROP-tittelin! Aivan loistavaa, onnittelut vielä Enyalle sekä huoltojoukoille!! Fanni sijoittui neljänneksi kaikkien narttujen kesken, joten kaiken kaikkiaan aivan loistava päivä. Onnittelut myös kasvattaja-Eilalle kasvattien hienosta menstyksestä!

ROP FI MVA Tanzara Enigma - VSP MVA Viking Iz Dolgogo Luga

Kennel Tanzara KP 2

Eipä ole ikinä bedlingotnkehä kestänyt 5 tuntia, mutta kerta se oli ensimmäinenkin. Mukava ja mieleenpainuva päivä oli kaiken kaikkiaan kokemuksenakin. Kiitos kaikille kasvattien omistajille, että toitte pentuset näytille ja kiitos seurasta!

Seuraavana aamuna suunta oli heti kukonlaulun aikaan Vihdin Tervalammelle, jossa vuorossa Ellan ja allekirjoittaneen ihka ensimmäiset kolmosluokan kisat. Aloitettiin vaatimattomasti piirinmestaruuskisoista. Ekalle radalle tuli pikkuisen kiire, kiitos nykyteknologian ja navigaattoreiden. Ehdittiin kuitenkin ja lennosta rataan tutustumaan ja hyvä kun ehti koiran autosta hakea ja vähän lämmitellä kun jo kuulutettiin. Pikkuisen hätäilyjä tuli radalla, mutta tein juuri niinkuin suunnittelin (hyvä minä). Pieni tökkäisy putken jälkeen hypylle, kun persjätön jälkeen koira hukkui hetkeksi (mitä opimme?). Mutta puhdas rata heti ensimmäisellä!! Huisia, harmillisesti reilu 4 sekuntia yliaikaa. Niin se menee, että tässä luokassa ei ole varaa hukata Ellaa hetkeksikään, kun ihanneajat ovat pienelle beaglelle aika tiukkoja. Silti fiilikset katossa tässä vaiheessa. Toka rata oli mukava, mutta hyllytin sen heti toiselle esteelle, kun Ella kiersi väärältä puolelta. Videolta katsottuna en yhtään ihmettele, kun noin huitoo kädet ojossa, katsokaa vaikka: klik. Hyvä fiilis jäi silti kisoista, ensimmäisistä kolmosluokan sellaisista. Ja oltiinhan me ekan radan jälkeen PM-taistossa 4. sijalla.

Mitäs sitten on tapahtunut? Muuta kuin kiirettä pukannut koiraharrastusrintamalla... Ansa on oppinut olemaan hiljaa kentän laidalla!  Työvoitto on tämä. Kyllähän sieltä aina yksittäisiä vastalauseita kuuluu, varsinkin jos toisen hakee vierestä, mutta kun muistellaan kesän alkua, jolloin olin pistämässä Ansaa kuuseen roikkumaan jokaisen reenin jälkeen, kun se oli huutanut kokonaisen tunnin yhteen putkeen, niin kyllä on voittaja olo. Tiedä häntä onko voittaja olo sunnuntain jälkeen, kun mennään korkkaamaan ko. luokka Forssan tokokokeeseen Maisan kanssa... Jännittää nyt jo niin, että mitähän olo on sunnuntaiaamuna. Mikä masokisti sitä itsessä asuukin, että haluaa tuollaisiin koitoksiin itsensä ehdoin tahdoin laittaa? Ja kaksi seuraavaakin jo buukattuna. Hullu.

 Karvatkin on Maisalta jälleen tippunut, ja tarkoitus olisi laittaa tämän vuoden maksettu agilitylisenssi käyttöön myös omankoiran kohdalla, mutta katsotaan, koska se tapahtuu.