Pikku-Ansa korkkasi tänään tokon alokasluokan hienosti pistein 134,5! Silllä irtosi hyvä kolmostulos jämptiltä tuomarilta, joka tänään oli Pernilla Tallberg. Kyllä voi sitten olla paikkamakuu jännitävä. Mulla ei ollut hetkeekään pelkoa, että Ansa olisi mennyt muita häiriköimään, mutta kun keskittyminen mitataan nanosekunneisssa, niin ei voi koskaan tietää, mikä linnun kakka, kivi tai tikku pitää käydä tsekkaamassa. Kahden minuutin mantra auttoi, ja siellä se pysyi, laski jopa päänsä alas muutamaksi kymmeneksi sekunniksi. Meidän ryhmä oli muutoin hyvin rauhallinen, lukuunottamatta yhtä shelttiä, joka haukkui makuun ajan. Ansa ennakoi maahanmenon ja ylösnousun, sekä hieman korjaili jalkojen asentoa, mistä vähennykset. Makuusta siis 7.

Meidän vuoro oli viidentenä, joten vein Ansan hetkeksi autoon. Hihnassa seuraaminen oli ihan sairaan hieno! Ai että olin ylpeä. Viimeisen viiden metrin ja täsyskäännöksen aikana ote herpaantui ja siitä vähennykset, 8. Vapaana seuraaminen olikin sitten jo jotain ihan muuta. Tuomari kommentoi, että selvästi olis sitä mieltä, että yksi seuraaminen riittää. :) Vapaana seuraaminen 6. Liikkeestä maahan, meidän barvuuri, meni nollille. En saanut Ansaa alkuun mukaan, ja sitten se haahuili omiaan ja teki seisomisen. Voi ny. Luoksetulo oli perussettiä. Koominen mistä-näitä-jalkoja-oikein-tulee -juoksu, hyppäys käteen, epäusko, toinen hyppäys ja siitä perusasentoon, 8. Seuraaminen rupesi jo puuduttamaan, ja sain antaa uuden käskyn seisomiseen lähdettäessä, seisomisessa pari steppausta, siitä 7 1/2. Estehyppy bueno, mutta perusasentoon kaksi käskyä. Haistoi ylintä lautaa, 8. Kokonaisvaikutus 8 1/2, pieni herpaantuminen keskitymisessä. :P

Tulos siis ALO3 134,5p. Ansa oli hieno, kyllä on emäntä ylpeä meidän saavutuksesta. Tuomarikin totesi, että onpa kiva nähdä tälläinen rotu tokossa. :) Palkkaamattomuutta sekä liikkurin käskyjä täytyypi laittaa erityisreenaukseen.

Joo, oltiin me Maisankin kanssa samaisessa kokeessa. Voiko sen kuitata tällä? ;)

Lähdettiin paikallaolojen jälkeen nollatilanteesta liikkeelle. Ihan jees. Satoi kuin sieltä kuuluisasta Esteristä, eikä tätä vesikoiraa oltu tehty sateeseen. Istumisen oli hivuttautunut eteenpäin, ja oli niin piestyn näköinen kun tulin takaisin, ja toinen jalka ilmassa silmät sirrillään. No, ainakin rennosti pystyi ottamaan sitten loppukokeen. Tänään oli liikkeet normijärjestyksessä ja kahdessa osassa.  Oltiin numero uno. Seuraaminen oli tosi hienoa, ekassa vasemmalle käännöksessä haukahdus, mistä suurin pistemenetys, 71/2. Idari hyvä. Istumisessa "meinasi haistella", 8 1/2. Luoksetulo kaoottinen. Lähti nin lujaa, että oli jo varma tieto, ettei tosta vauhdista voi pysähtyä. Toisella käsimerkillä meni maahan. Otin vielä maahanmenon uudestaan, mitä ei kuulemma olisi enää kannattanut tehdä. Saatiin kuitenkin 5. Ruutu 0. Hyvä merkin bongaus, mutta ruutua en sitten enää bongautanutkaan. Enpä tiedä miksi. Oli uudenlaiset punaiset tötsät, mitkä ei sitten löytyneetkään enää. Maisa juoksi toiselle puolelle kehää luoksetulon ekan tötsän viereen makaamaan, suoraan vauhdista. Ei se ruutu sitten löytynytkään, muuta kuin käsi kädessä. Tästä kohtaa meni poikki. Ohjatussa tempaisin taas vasurin, mikä osoittautuikin onneksi tällä kertaa. Liikkuri sai sekopään jo kimppuunsa kapuloiden kanssa, ja samalla päätti, minkä noutaa. Bongasi kyllä merkin, muttei kerennyt pysähtymään. Karjaisin EI -tyyppi pysähtyi (?!), merkki -meni merkille (?!), ja vasen tuli. Tuomarikin ihmetteli, että "sait korjattua!". No sitähän siinä itekin ihmettelin, kun ei noin kuulapäänä toimiva yleensä mitään kuuntele. Kerran näinki, 6 ohjatusta. :) Metallissa saatiin isoin kapula, kun olin isoimmat valinnut ohjattuun, enkä sitten hokannut siinä pienempää pyytää. Kapulaa soviteltiin hetki suuhun, mistä vähennykset, 7 siitä. Tunnarissa ei muuta kun sormet ristiin vaan, ei tolla vireellä mitään haistella. Maisa kuitenkin yllätti, sovitti kahta suuhunsa kylläkin, mutta teki hommia ja toi oman, 7. Kaukot oli tosi hyvät, mutta istu-seiso siirsi takajalat, eikä etujalkoja, siitä saattoi tulla muutama sentti, 9 siitä.

Jos ette jaksa laskee, niin voin kertoo, että tosta tulee 164 pistettä. 164, ni. Jos mulla olis ollu lahna kehässä, niin olis varmaan toko taas tässä. Mutta toisella kun ei olis voinu hauskempaa olla, niin mikäs siinä, ei voi kun nauraa. Tuomari kommentoi, että harmi tätä säätä, tosi kiva koira. Nii, onhan se. Ja sitten jos joskus siitä löytää sen virran säätönapin. Olin kyllä ihan tuskassa kehässä, kun tuntu etten saa sitä edes millään kontrolliin. Kävi morjestamassa tuomarin, liikkurin, sihteerit. Hei tuu hei tänne hei jooko hei. Pliis! :D

Uutta putkeen.