Maisa pääsi myös nauttimaan helteisestä agilityfestaritunnelmasta lauantaina kahdella agiradalla. Kisa C oli Finnish Open karsintarata, jonka perusteella pääsi kisaamaan avoimesta Suomen mestaruudesta niin rotukoirat kuin x-rotuisetkin. Maisa ei tosin päässyt, vaikka meininki olikin erinomainen. Tuomarina radalla oli Sari Mikkilä, joka oli piirustanut tämännäköisen radan:

Rata tuntui tosi sujuvalta ja vauhdikkaalta, mutta tiukassa käännöksessä harmillisesti esteen (7) rima tuli alas. Samoin kävi esteellä (12). Este (15) oli sarja, josta jälkimmäisellä tuli kielto. Kaksi rimaa tiputettuna en koirjannut koko estettä, mikä oikeestaan harmittaakin jälkikäteen, kun olisi mukava ollut saada aika, kun rata tuntui niin sujuvalta. Tulokset Agirodusta.

Ratojen välissä oli muutama tunti odottelua, missä meitä auttoi puolijoukkueteltta. Se joukkue vain puuttui, mutta kohtuullisesti pärjäsimme siellä Maisankin kanssa.

Toinen rata oli Heidi Viitaniemen kynästä, ja se näytti tältä:

Ei sitten paljon puntti tutissut tuon putken (3) kanssa. Jos jossain on ollut varma haltuunotto niin tässä. Näytti kyllä varmasti niin koomiselta, kun ensinnäkin vedin Maisan esteen (2) jälkeen pitkälle vinoon, ja sitten lähdettiin käsikädessä kohti putkea. Ja putkeen mentiin. Tyylihän tässä lajissa on vapaa. En ehtinyt persjättöä putken jälkeen, joten meni takaaleikkaukseksi muurilla, mitä yleensä vältän kuin ruttoa. Ei tullut silti palikat alas! Hyvä Maisa. Persjättö puomin (8) jälkeen ja valssi ennen A:ta (11). Pituudelle huudan sujuvasti putkeen, joka toki häämöttikin sen takana. Koko rata meni hirveillä seivauksilla hyvin kepeille asti, joille ryntäsin kuin yleinen syyttäjä. Jos joku asia on varma niin se, ettei kepeille saa etuilla. No sinnehän Maisa roiskasi johonkin puolenvälin korville ja teki muutaman välin väärän suuntaan. Voi perskules sentään. No, ilmeisesti ei kuitenkaan liian montaa väliä, vaan saatiin kuitenkin vitonen ja vajaa sekunti yliaikaa. Koska jossittelu on ehkä parasta maailmassa, niin nollalla olisi tullut LUVA, kun nollatuloksia kaiken kaikkiaan oli neljä. Maisalle siis tulos 5,83 ja sijoitus 13/36. Mutta oli toi kyllä niin nipin napin hallittu katastrofi toi koko rata molempien osalta, että olisi se ollut suoranainen ihme, jos siitä olisi nolla tullut.

Seuraava startti Maisalla olikin HAU Openissa maanantaina 12.7., tuomarina Esa Muotka. Rata oli mukava, muutama tiukka ohjaus, kuten A:lta (4) putkeen (6) ja esteeltä (10) kepeille (11).

Alku meni loistavasti, pysyi lähdön ja kääntyi tiukasti esteeltä (3) A:lle (4). A:lta hypyn kautta putkeen olin miettinyt, että pakko valssata, koska väärä putken pää oli niin houkuttelevasti suoraan hypyltä linjassa (enemmän kuin piirroksessa). Mutta koska varmistelin kunnolliisen kontaktin oli turha toivo enää ehtiä valssaamaan, joten vedin Maisaa kunnolla oikealle. Melkein liiankin kunnolla, kun ehdin ihmetellä, että "mitä, sehän on tässä kädessä, mitäs nyt pitäis tehdä" ja tyrkkäsin viime hetkellä putkeen. Valssasin ennen estettä (10) ja hidastin suhinalla, niin käänöksestä kepeille tuli aika siedettävä. Esteelle (12) twist, ensimmäistä kertaa elämässä kisoissa. Vähän turhan pitkälle menin kutsumaan putkesta kun olin jo esteen (14) takana, mutta hyvin Maisa tuli. Vitsit, enää loppusuora jäljellä, niin mitä mitä: Maisa ottaa pienen mutkan mua kohti putkesta tullessaan ja puomille ei tullut suoraa linjaa. En tosin ajatellut, että se jotenkin äärettömän vinossa olisi mennyt, ja vedätin jo edellä, kun alkaa kuulua armotonta sutimista ja juuri ennen suoraa osuutta Maisa tippuu puomilta! Voi räkä ja rähmä! Vitonen siitä, ja 3,24 yliaikaa; tulos 8,24 ja 4/23. Ai että, on ihan pakko: nollalla oltaisiin saatu LUVA. Mutta ei se mitään, toi oli ehdottomasti kokonaisuuten parasta menoa, mitä meillä on Maisan kanssa ollut. Korjaamisen varaa toki, mutta meno radalla tuntui ihan sika hyvältä. Harmi, ettei se näkynyt tuloksissa, mutta ehkäpä se sen vielä joskus tekee.

Fidzi korjasi koko potin tältä radalta saaden samalla ensimmäisen LUVAn kakkosista! Olihan se jo aikakin, kun oli jo viides virallinen startti. Paljon onnea Hanna ja Fidzi! Tulokset täällä.

Sitten olikin Ansa Ankanpojan vuoro. Nuolin Agirotuhaavojani yhden möllikisan verran, kunnes otettiin taas härkää sarvista keskiviikon 14.7. HAU Openissa. Rata oli Mia Laamasen, mutta sen tuomaroi meille illan päätteeksi Ville Liukka.

Ja minkä come backin Ansa tekikään! Tuloksena RV:5 ja AV:-8,12 ja sijoitus 6/14. Tulokset kokonaisuudessaan. Hyvä Ansa! Vitonen tuli kiellosta putkelle 17, mikälie päähänpisto Ansalla, ohjaushan oli kuitenkin täydellinen. Vauhti oli vähän kuin hidastetusta filmistä ja este oli varmasti suoritettu vasta kun se oli takanapäin, mutta silti roima parannus viikon takaiseen! Täältä voitte ihailla meidän menoa: Ansan rata. Kiitos Jaanalle kuvaamisesta ja onnittelut jäleen junnuperrokaartille, jotka tänäänkin jyräsivät! Ja erityisen hienolta näytti kokonaiskilpailun voittajakolmikko: Esso, Mila ja Saaga. Paljon onnea kiitäjille ja karttureille!