Nimittäin tällä päivämäärällä Niza ja Hanna nappasivat viimeisen valionarvoon oikeuttavan ykköstuloksen erikoisvoittajaluokasta. MAHTAVAA! Siinä on hienon koiran lisäksi älyttömän taitava ohjaaja, joten tätä päivää on jo hetki osattu odottaakin. Vaikka ne ovatkin vain viisi pientä kirjainta: FI TVA, niin niiden sisään mahtuu vuosien työ pitkäjänteistä ja määrätietoista treenaamista. Ja nuo viisi kirjainta palkitsevat. Nauttikaa Niza ja Hanna! Suuren suuret onnittelut teille kahdelle, olette mahtavia!

*********

Hanna ja Niza saivat tänään viisi kirjainta, me saatiin kaksi. Perästä tullaan. Käytiin Maisan kanssa Orimattilassa BH-kokeessa, tuomaroimasssa Esa Nurmo. Kokeessa oli 8 koirakkoa ja meille arpa oli valinnut numeron 7, joten viimeisessä parissa kokeiltiin.  Seuraamista on kokeessa aivan tuhottomasti, kaavio kahteen kertaan hihnassa ja ilman. Hihnassa seuraaminen oli vallan mallikasta, vapaana alkoi jo vähän kypsyttää Maisaa, eikä ihan niin reipasta ollut loppuun asti. Mutta kaikenkaikkiaan hienosti teki. Liikkeestä istu oli hyvä, ja luoksetuloon olin erityisen tyytyväinen. Maisalla kun on tapana tehdä oma-aloitteisia pysähdyksiä viimeistään 5 metriä ennen mua, jos ei ole käskyä kuulunut. Mistähän tuo johtuu... Mutta nyt tuli aivan täysiä ja ihan liki. Maisa teki ihan mahtavaa työtä, kaikista osioista Erinomainen (seuraaminen kytkettynä, seuraaminen vapaana, liikkestä istu, liikkeestä maahan ja luoksetuo, sekä paikallamakuu), ja tuomari taisi vielä sanoa, että ei pistevähennyksiä. Huippua. Tuomari kehui arvostelussaan, että oli "kaunista katseltavaa, koira tekee eleettömästi ja tarkasti, ja samalla innokkaasti". Eleetön, jep se on meidän Maisa. Pieni kiharakarvainen vesieläin oli kuin kotonaan sakemannien ja rotikoiden keskellä.

Kaupunkiosuus pidettiin Orimattila-cityssä K-kaupan pihalla. Maisa oli lähinnä meiningillä, että hei mitäs tehtäis, eikä noteerannut mitään, muuta kuin aukeavat kaupanovet ja ajatteli, että voisipa pistäytyä sisällä. Häiriökoirasta ei myöskään otettu häiriötä. Siinä se istua tapitti, ja tuomari sanoi, ettei se noteerannut koiraa millään tavalla.

Nyt ollaan rinta rottingilla pinssin kera ja BH plakkarissa. Vaikkakaan kokeen läpäisyyn ei tottispuolella ihmeitä tarvinnut tehdä, ja kaupunkiosuudellakin riittää kun osoittaa olevansa yhteiskuntakelpoinen, niin olin aivan mielettömän tyytyväinen tämän päivän kokeeseen. Ja nyt voi sitten alkaa suuntailla niitä katseita myös tuonne toiselle puolelle. Nooo, ehkä pientä reeniä vielä.

 

Sanoisin, että ihan hyvä päivä tänään.